Összekötötték az idősek napját a falukarácsonnyal

2022.12.12. 16:30

Idősek köszöntése és falukarácsony Reszneken

Az elmúlt hétvégén tartották a településen a falukarácsonyt, melyre a település egész lakossága hivatalos volt, azt megelőzően pedig a szépkorúakat is köszöntötték.

Korosa Titanilla

b-j Pácsonyi Imre, Szunyogh Józsefné, Szunyogh Gyula, Kercsmár István

Fotó: Korosa Titanilla

Ebédre várták az időseket a kultúrházba, ahol Kercsmár István polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a megjelenteket. A község vezetője elmondta, hogy a közel 60 érintett mintegy fele érkezett meg a hagyományos programra a 270 fős településen. Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban újra összegyűlhettek és ahogy eddig, összekötötték az idősek napját a falukarácsonnyal. 

-Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy községünkben az idősek jól érezzék magukat - fogalmazott a polgármester. - Biztosított az orvosi ellátás, hetente kétszer rendel helyben a háziorvos, van a falugondnoki szolgálat, megoldjuk a betegszállítást, orvoshoz kísérést, igyekszünk kielégíteni az igényeket, kéréseket. Osztunk szociális tüzelőt, illetve rezsitámogatással is kisegítjük az alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőket. Erre megpróbálunk külön alapot létrehozni.

Pácsonyi Imre pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az adventi időszakban különösen fontos a számvetés és annak megélése, hogy az idős emberek milyen sok értéket tudnak adni környezetüknek, családjuknak, szeretteiknek. 

A megyegyűlés alelnöke ajándékkal is köszöntötte a jelenlévő legidősebb ünnepelteket, Szunyogh Józsefnét és Szunyogh Gyulát. 

A továbbiakban Pete Polgár Máté plébános celebrált szentmisét, délután a karácsonyi ünnepségre megtelt a kultúrház, zenés fellépők szórakoztatták a közönséget, színpadra lépett a BB Duó Hévíz, Székely Andrea, a Hevesi-színház művésze, Bognár Gyula nótaénekes, majd meggyújtották a harmadik adventi gyertyát és disznótoros vacsora zárta a napot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában