Koktélok az ünnepi asztalra

2022.12.23. 08:00

Gasztronómiai különlegességek bemutatója Pusztaszentlászlón

Házilag is elkészíthető gasztronómiai különlegességek bemutatására szervezett három előadásból álló adventi programsorozatot a közép-zalai község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A Bognár Balázs által ajánlott koktélokat Schuszter Alexandra és Béresné Ferencz Adél kóstolja a pusztaszentlászlói bemutatón

Forrás: Pusztaszentlászlói önkormányzat

A résztvevők – akik nemcsak helyből, de a környező településekről, illetve Zalaegerszegről is érkeztek – első ízben a narancslekvár főzésének módjával ismerkedtek, majd mézeskalács-díszítő foglalkozást tartottak, zárásként pedig karácsonyi italok készítésének és tálalásának fortélyait mutatták be nekik. Ez utóbbi program házigazdája a településen élő bármixer, Bognár Balázs volt, aki arról beszélt, hogy egészen egyszerű, mindennapos, akár egy kistelepülési üzletben is megvásárolható alapanyagokból is tudunk nagyszerű italokat keverni. Vendégfogadáskor érdemes odafigyelni arra, hogy nem mindenki fogyaszthat alkoholtartalmú italt, ezért a kínálatban mindig legyen olyan koktél, amivel a járművezetőket, gyermekeket vagy az absztinenseket is meg tudjuk kínálni. Miután a településen hangsúlyos a borkultúra, ezért Bognár Balázs a bemutatón a sangriáról is beszélt, amely a borok tulajdonságait még inkább felerősíti.

Forrás: Pusztaszentlászlói önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában