Jótékonykodás

2022.12.26. 12:22

Egy tál meleg étellel várta a nélkülözőket a roma nemzetiségi önkormányzat Nagykanizsán

Ahogy az elmúlt 25 évben, úgy idén is egy tál meleg étellel várta a nélkülözőket karácsonykor a roma nemzetiségi önkormányzat a Teleki utcai közösségi házba.

Pásztor András

Balogh László polgármester (balról), Teleki László, a nemzetiségi önkormányzat elnöke és dr. Schauta Marcel, a szociális bizottság elnöke

Fotó: Gergely Szilárd

Teleki László elnök elmondta: a megemelkedett energiaárak miatt több korábbi támogató nem tudta vállalni a három napi meleg étel lefőzését, de végül akadtak olyanok, akik elkészítették mindhárom napra a menüt.
– Az eredeti cél mit sem változott az elmúlt évek során, az egy tál meleg étel mellé egyfajta közösségi élmény is társul, s így nem kell egyedül tölteni a karácsonyt azoknak, akik család és rokonok híján vannak – mondta Teleki László.
Segítő kézből sem volt hiány, december 24-én Balogh László polgármester és dr. Schauta Marcell, a szociális bizottság elnöke porciózta a paradicsomos káposztát, de a Vöröskereszt és a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ képviselői is segítettek.
– Sajnos rászoruló ember mindig van, de szerencsére a segítőkészség is jelen van, ami azt jelenti, hogy sok jó ember él a városban – fogalmazott Balogh László.
A roma nemzetiségi önkormányzat vasárnap és hétfőn is várta a rászorulókat és egyedül élőket a közösségi házba, a három nap során több száz adag meleg étel, gyümölcs és édesség fogyott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában