Szlovéniából is érkeztek érdeklődők

2022.12.11. 19:00

Adventi vásárt és gyertyagyújtást tartottak Bödeházán

Kézművesek, helyi termelők a karácsonyi ünnephez kötődő portékákkal s élelmiszerekkel várták a látogatókat a második alkalommal megtartott adventi vásárban a hetési településen.

Korosa Titanilla

A Mesés Hetés Egyesület adománygyűjtő pontjára a Mikulás is ellátogatott, mellette Szőkéné Csuka Edit elnök, Bedő Andrea, Szabadi Olga alelnök

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Karácsonyra hangolódó rendezvényt szerveztek advent harmadik vasárnapján a helyi kultúrpajtában, ahol a mézeskalács mellett édességek, méz, karácsonyi díszek, ajándéktárgyak és különféle finomságok szerepeltek a kínálatban, de fotózkodni is lehetett a karácsonyi díszlet előtt, vagy beszélgetni egy forró tea vagy forralt bor mellett.

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A vásározóknak műsorral is készültek, a tófeji Szivárvány Dalkör tagjai énekeltek karácsonyi dalokat, majd az ünnepi gyertyagyújtás előtt Bedő Andrea. Bödeháza polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a megjelenteket. Ezután Végi Csaba esperes osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Vigh László gyújtotta meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún. 

Vigh László meggyújtotta a harmadik gyertyát az adventi koszorún, balra Bedő Andra, jobbra Végi Csaba
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bedő Andrea a második hetési adventi vásárral kapcsolatban arról beszélt, hogy fontos olyan rendezvényeket tartani, ahol az emberek jól érzik magukat. Itt jó a kapcsolat az árusok, a település, az önkormányzat és a szervezésben részt vállaló Mesés Hetés Egyesület között, így közösen sikerül egy bensőséges hangulatú vásárt, programot megtartani. Ez alkalommal 17 közelebbről és távolabbról érkező árus kínálta jó minőségi portékáját a standoknál, a Mesés Hetés Egyesület pedig az adománygyűjtő pontot nyitott. A vásározó közönség is bővül, a hazai látogatók mellett Szlovéniából is érkeztek érdeklődők. 

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában