Zaol podcast

2022.12.23. 06:50

A megváltásunk ígéretét is hordozza – A Zaol-podcast vendége Mezei András, a keszthelyi Kármelita bazilika plébánosa

Péntektől hallható a Zaol-podcast legfrissebb adása, amelynek vendége Mezei András, a keszthelyi Kármelita bazilika plébánosa, aki a karácsonyhoz kötődő ünnepi, ugyanakkor a mindennapi hitéletet is segítő gondolatait osztja meg a hallgatókkal.

Péter B. Árpád

Mezei András szerint az egyház a szent, karácsonyi örömet akarja eljuttatni az emberek szívébe

Fotó: Fehér Márk

A Kis Szent Teréz-templom plébánosa szerint a készület heteiben fontos volt a hívek számára az áldozatvállalás, a rorátékon – vagyis a hajnali szentmiséken – való részvétel, s külön öröm, hogy sok fiatal is ott volt ezeken a kora reggeli, közösséget teremtő alkalmakon.

Ezzel kapcsolatban Mezei András megjegyezte: az életünk sem más, mint virrasztás, várakozás, ami végigkíséri földi létezésünket. Hozzátette: a karácsonyváró áhítatok is számot tartottak a hívek figyelmére, s nemcsak keszthelyi polgárok jöttek, hanem a térség több településéről is érkeztek lelki feltöltődésre vágyó emberek.

Mezei András szerint jó lenne, ha az emberek elfogadnák karácsony ajándékát, mert ha nem így teszünk, a bennünket végtelenül szerető Jóistennek okozunk fájdalmat. Leszögezte: Jézus kálváriája nem nagypénteken, hanem már a születésével, Mária és József menekülésével kezdődött.

Ugyanakkor Krisztus beteljesítette az Atya megváltó akaratát, s értünk, a mi üdvösségünkért adta földi, emberi életét, folytatta a Kármel – korábban az Egyesült Államokban is szolgált – plébánosa, aki szerint ugyan gyarló az ember, vannak bűnei, de ha valaki beteg lesz, esetleg megérzi a halál közelségét, még mindig papot hívat és megbánja rossz cselekedeteit.

Mezei András azt mondta: az egyház a szent, karácsonyi örömet akarja napról napról eljuttatni az emberek szívébe, ami a megváltásunk ígéretét is hordozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában