Márton napi ünnep

2022.11.13. 16:00

Zalakaroson Szőlőhegyi piknikkel várták a látogatókat

A Márton napi hagyományokhoz kötődve a térségben működő pincészetek és szolgáltatók bevonásával, több helyszínen rendezték meg a hétvégén a Szőlőhegyi piknik rendezvényeit. Szombaton a Karos Korzón a sült gesztenye mellett az újbor kóstolására is lehetőség nyílt.

Benedek Bálint

A vendégek egy termelő társaságában kóstolták a borokat, balról: Wekler Ádám, Wekler Ádámné, Horváthné Jóna Mária, Horváth György, Laposa Jenő, Hermánné Vaspöri Rita, Hermán Béla és Kápolnás Zoltán

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A tradicionális eseményről Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt. Elmondta: ilyenkor igyekeznek bemutatni a helyi és környékbeli borvidékek újborait. A piknik egyes állomásait pincejárattal kötötték össze, hogy a látogatók nyugodt szívvel kóstolhassanak bele a térség gasztronómiájának legjavába. Ezen felül szerepelt a programban még zalamerenyei malomban egy interaktív malomtúra is. Míg a korzón borkóstoló, s a vállalkozó partnereik jóvoltából Márton naphoz kapcsolódó őszi libamell falatokkal sütőtök krémlevessel és csokoládés-narancsos pohár desszerttel gazdagított menüsor várta a látogatókat.

Sokan gyűltek össze a korzón, hogy együtt ünnepeljék a jeles napot. Egy nagyobb baráti társaság tagjai Zalaegerszegről és a Tolna megyei Tamásiból érkeztek és az egyik szállodában töltötték a hétvégéjüket. Egyikük, a megyeszékhelyi Hermanné Vaspöri Rita elmondta: többször pihentek már a fürdővárosban, de az új korzót most fedezték fel először. Ahogy az újbort sem kóstolták eddig, viszont a kanizsai Förhénc-hegy gazdájának, Kápolnás Zoltánnak a fehér nedűivel szívesen koccintottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában