Több beruházásról is döntöttek

2022.11.24. 16:30

Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület

Kis mértékű adóemelésről s beruházásokról is döntött a képviselő-testület tegnapi ülésén.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Több fejlesztésről is döntöttünk

A grémium határozott a jövő évi helyi adókról. Manninger Jenő polgármester azt mondta: egy korábbi, a járványhelyzet miatt elhalasztott szabályozást fogadtak el, ami a keszthelyieknek nem hoz jelentős emelkedést. Emellett jövőre nő az idegenforgalmi adó, 550 forintra vendégéjszakánként, ami megfelel a térség átlagának, tette hozzá a városvezető.

A keszthelyi grémium módosította a város költségvetését, mert számos kisebb, de fontos beruházást terveznek, s ezekhez szükség volt a büdzsé megváltoztatására. Manninger Jenő ezek közül kiemelte a Zámor utcában felállítandó napelemes jelzőtáblát, a Semmelweis utcai kosárlabdapályákhoz építendő kaput, illetve a Sopron utcai tagóvodában kialakítandó gyalogutat, illetve tornapályát, a Tapolcai utcai tagóvodában pedig állagmegóvó beruházás vált szükségessé, hogy rendbe hozzák a csapadékvíz-elvezető rendszert.

A testület arról is döntött: pályázatot nyújt be a Balaton Fejlesztési Tanácshoz a Csengey Dénes sétány zöldfelületeinek megújítására. Manninger Jenő kiemelte, az előterjesztéseket egyhangúlag fogadták el a képviselők.

Lapunk kérdésére a polgármester beszélt a hétvégén kezdődő adventi ünnepi sorozatról is. Mint mondta, az energiaárak emelkedése miatt az eddigieknél valamivel szerényebb lesz a karácsonyváró programkavalkád, s ugyanez igaz a díszkivilágításra is, de minden a jól bevált gyakorlat szerint működik majd a következő négy hétben, segítve az ünnepi készülődést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában