Márton-nap

2022.11.12. 17:00

Újbor mustrát tartottak Tornyiszentmiklós

Pénteken este a művelődési házban rendeztek Márton-napi újbor mustrát az önkormányzat, a Tornyisztentmiklós Településért Egyesület támogatásával, melyen borászati feladatokról is szó volt.

Korosa Titanilla

Bene Nándor és Kondákor József az újbor mustrán

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bene Nándor polgármester a elmondta, hogy második alkalommal gyűltek így össze Márton-napra a tornyiszentmiklósi hegyhátak szőlősgazdái, ahol egymás borait mustrálhatták a résztvevők. Közel 60-an érkeztek a vacsorával, műsorral egybekötött eseményre, ahol Kondákor József a Da Bibere Zalai Borlovagrend ceremóniamestere, Tormafölde polgármestere tartott a borkezelésről előadást, majd a vendégek megkóstolták az előadó, illetve a Bene pince, és a község borát is, melyek nagy sikert arattak. Az újborokat Végi Csaba esperes és Tüske József nyugalmazott esperes áldották meg.

A Márton-nap alkalmából meghirdetett színi előadás elmaradt, helyette Stángli Tibor rédicsi előadó érkezett zenés műsorral, majd vacsora és zenés szórakozás következett, illetve megkóstolhatták a jelenlévők a Hutman Istvánné falugondnok által készített birsalma sajtot, ami a település 80 fás tündérkertjében lévő, már termőre fordult gyümölcsfák terméséből készült, valamint a falu szőlőjéből készített törkölypálinkát is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában