Testvértelepülési kapcsolat

2022.11.16. 08:00

Tusnádfürdőre látogatott Orbányosfa delegációja

A zalai település és az erdélyi község lakóinak delegációja a testvértelepülési programok és együttműködések pályázata keretében november első napjaiban találkozhatott egymással. A zalaiak utazásáról Kocsisné Varga Judit polgármester tájékoztatta lapunkat.

Zalai Hírlap

Számos élménnyel gazdagodtak az orbányosfaiak

Forrás: Zalai Hírlap

A „testvértelepülési programok és együttműködések” pályázat keretében történt meg Orbányosfa és Tusnádfürdő testvértelepülési kapcsolatának kiépítése.
A zalai község vezetőinek és tagjainak november 2. és 7.  között nyílt lehetősége ezen pályázat keretén belül Tusnádfürdőre látogatni. Tizenöten utaztak, a kirándulás célja azt volt, hogy megismerjék a testvértelepülést, megtekintsék annak látványosságait, felfedezzék az ottani népszokások, hagyományok és a gasztronómia érdekességeit.
„Szállásunk Tusnádfürdőn, a Szent Kristóf panzióban volt, mely a méltán népszerű Utazó magazin több díjat is elnyerte már” - jelezte a polgármester.
A tusnádi polgármesterrel, Butyka Zsolttal, illetve testületével közösen meglátogatták az ottani hivatalt, a város nevezetességeit, főbb intézményeit.

Megismerték a lakók főzési szokásaikat, jellegzetes ételeik receptjeit, ezekből gyűjtöttek is, sokat beszélgettek az ottani életkörülményekről.

 


Megnézték a Szent Anna-tavat, a Mohos Tőzeglápot, az Apor lányok feredőjét, vagyis a Büdös-hegyet, az ott lévő mofettákat, természetes kénes forrásokat. Jártak  Parajdon a sóbányában, Bálványoson, Kézdivásárhelyen, a Nyerges-tetőn, Szovátán a Medve-tónál, Csíksomlyón, valamint a Hargitán szekeres kiránduláson, piknikkel, beszélgetéssel összekötve.
Az utolsó napon lehetőségük nyílt a felújított Tusnád Wellnessben pihenni.
Sok élménnyel gazdagodva tértek haza, remélik, hamarosan vendégül láthatják testvértelepülésük lakóit Zalában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában