Szavazni is lehet

2024.05.22. 07:00

Vizsgaremekek kiállítása a ZSzC Deák Ferenc Technikumában – fotógaléria és videó

Május 21-én kedden nyitotta meg Rozmán Sándor igazgató a ZSzC Deák Ferenc Technikumában a középiskola faipari képzésén tanuló végzősök alkotásainak kiállítását, amely hagyományosan lehetőséget nyújt az iskola közösségnek és a tágabb nyilvánosságnak, hogy megismerkedjenek a diákok előmenetelével, vizsgatárgyaikkal, sőt, közel egy héten át szavazhassanak az alkotókra és a vizsgaremekeire.

Arany Horváth Zsuzsa

KÉP: Mozsdényi Attila igazgatóhelyettes, Vízvári György szakoktató, Zalavári Benedek végzős faipari technikus az általa készített elektromos gitárral és Rozmán Sándor igazgató

Fotó: Pezzetta Umberto

E héten péntekig várja a Deák Technikum az érdeklődőket, köztük a középiskolába készülőket, hiszen értékes nyeremények várnak a szavazókra is. Ebben az évben 7 faipari technikus, hat asztalos tanuló, valamint tíz felnőttkorú is végzett a faipari tagozaton, utóbbiak idén különösen kreatív alkotásokkal jelentkeztek. Látható a tárlaton például fából készült többelemes állólámpa, kitartó versengésre ösztönző mérlegjáték, s egy elektromos gitár is. A hangszer készítője, Zalavári Benedek faipari technikus maga is zenész, Agávé nevű zenekara egyre ismertebb Zalaegerszegen. Hangszerét égerből, juharból és dióból készítette.

A tárlaton ezen túl javarészt komódok, különböző asztalok, éjjeli szekrények láthatók, de kiállították azt a - 2024-es keszthelyi Helikonon a vizuális művészetek kategóriában különdíjat nyert - intarziát is, amely Zalaegerszeg jellegzetességeit ábrázolja, a 12. évfolyamos alkotó csapat tagjai közt van Billege Martin Levente, Borsos Bence, Simon Gábor József, Takács Dávid. 

A faipari vizsgaremekek elkészítése során a diákok szabad kezet kapnak, maguk választhatják meg, milyen bútort készítenek, csupán az a feltétel, hogy lehetőleg tömör fa vagy furnérozott faforgács legyen az alapanyag, és a bútor tartalmazzon kézzel készített szerkezeti kötést. A munkálatokban a diákokat a gyakorlati vezető, Mozsdényi Attila igazgatóhelyettes és kollégái segítik, az elkészült vizsgamunkákat hazavihetik a tanulók, a számítógép asztal talán ezért is népszerű.

Május 24-én, pénteken délután az ünnepélyes záráson díjazzák a végzős diákok alkotásait, addig lehet szavazni, hívta fel a figyelmet Rozmán Sándor a megnyitón. A záróalkalom során az oktatási intézményt támogató cégek képviselői is jelen lesznek, s díjaikkal adnak további lendületet a legjobbaknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában