Családi délután

2022.11.02. 15:30

Óvodások őszi fesztiválja Nagykanizsán

Az őszi ünnepkörhöz kötődően nemrégiben már 7. alkalommal szervezett családi délutánokat a Kertvárosi Tagóvoda a Csokonai utcai és sánci telephelyén, a programokon a szülők is részt vehettek.

Benedek Bálint

Az óvodások kedvében jártak, az őszi tematika nagyon tetszett a gyerekeknek

Forrás: ZH

A „Tök jó napok az óvodában!” projekthét rendezvénye elhatárolódott a klasszikus Halloween-beöltözéstől, a csontvázas, szellemjelmezes megjelenéstől. Olyan programot kínáltak a családok számára, amelyekben a gyermekek életkori sajátosságait vették figyelembe. Az amerikai divathullám jóval korábban belopózik a gyermekek életébe az óvodán kívül, ezért csak annyi elemet, jelképet emeltek át belőle, amennyi beilleszthető az óvodai mindennapokba.

Forrás: ZH

- A gyerekeket több helyszínen különböző tevékenységek várták, melyeket az erdei óvodai arculatunkhoz igazodva állatokról, valamint azok jellemző tulajdonságaikról neveztünk el – mondta Nagy Bernadett tagóvoda-vezető. – A gyermekek a program elején fesztiválkarszalagot és menetlevelet kapnak, utóbbi segített a programlehetőségek közötti eligazodásban. A szabadon választható programokat a játékosság, a tanulás, az élményszerűség, a kreatív gondolkodás, az alkotás, a mozgás, a mese és nem utolsó sorban a jó hangulat jellemezte. Részt vehettek például a gyerekek kézműves foglalkozáson, őszi témájú meséket hallgathattak. De nagy örömet okozott nekik az óvodában kialakított Füles Bagoly Tudományos Központ, ahol a kreatív gondolkodásé, logikáé volt a főszerep. A játékok nagy része újrahasznosított anyagból készült, hiszen Örökös Zöld Óvodaként fontos számunka a fenntarthatóság és a szülők felé való példamutatás is.

Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában