Igazi rózsává válni…

2022.11.03. 08:00

Negyvenéves jubileumát ünnepli a Kis utcai óvoda (galéria)

A tanítás csak információkat tölt a fejekbe, de a nevelés növel, nem mennyiséget ad, hanem minőséget, segít egy rózsának igazi rózsává válni és egy gyermeknek megtalálni, kibontakoz­tatni önmagát.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezzel a Müller Pétertől származó idézettel jellemezte munkájukat Horváthné Ambrus Marianna óvodavezető a zalaegerszegi Kis utcai óvodában szerdán tartott jubileumi rendezvényen. A hivatalos nevén Zalaegerszegi Belvárosi I. Számú Óvoda Kis Utcai Székhelyóvoda ugyanis negyvenedik születésnapját ünnepli ezen a héten. Mint az óvoda vezetője felidézte, a városban elsőként itt létesült vízhez szoktató medence 1998-ban. Az első ovifocipályát is itt adták át 2013-ban, mégpedig Buzánszky Jenő jelenlétében. Az Ady-óvoda 2012-es bezárását követően 12, míg 2020 óta 11 csoportban foglalkoznak 234 gyermekkel, akik nem csak a városból érkeznek. Az intézmény jeleskedik a közlekedésbiztonsági nevelésben, egyebek mellett elnyerték az állat-, a madárbarát és a zöld, illetve boldog óvoda címet is.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester fejezte ki elismerését a Kis utcai óvoda minden dolgozójának, illetve a szülői közösségnek, majd átnyújtotta az önkormányzati közgyűlés kitüntető oklevelét az elmúlt négy évtized munkájáért.

Böjte Sándor, a településrész önkormányzati képviselője köszöntőjében kiemelte, a hagyományok megismertetésére, megőrzésére nagy hangsúlyt helyeznek a Kis utcai óvodában, márpedig ez a nemzet továbbélésének záloga. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában