Márton-napi vigasságok

2022.11.13. 16:40

Libavacsorát és újbormustrát tartottak Zalatárnokon

Zalatárnokon a helyi hagyományoknak megfelelően az Oroklán Lovas Egyesület szervezte a Márton-napi vigasságokat, amely nemcsak libavacsorát foglalt magába, de újbormustra is részét képezte.

Gyuricza Ferenc

Léránt István (balról), Kaj István és dr. Kántor Mónika a zalatárnoki újbormustrán

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A gazdák 15 mintáról kérték ki a zsűri véleményét, ebből kettő volt rozé, egy pedig vörös bor. Az eredmény a várakozásokat felülmúlóan alakult, hiszen hat minta arany, négy-négy pedig ezüst, illetve bronz minősítést kapott, s csupán egy esetben mondta azt a dr. Kántor Mónika szőlész-borász mérnök, Kaj István okleveles borbíráló, valamint Léránt István, a tófeji Kertbarát Kör Egyesület tagja által alkotott zsűri, hogy a friss kénezés miatt nem értékelhető a bor.  

Dr. Kántor Mónika lapunknak úgy fogalmazott: többségében jól kezelt, illetve időarányosan szép állapotú borokat kóstolhattak. A rozék esetében külön örömteli, hogy gyönyörű színekben pompáztak, az egyetlen vörös borból – ami egy zweigelt volt – pedig sikerült a gazdának a fajtához képest kihoznia a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában