Több, mint 32 millió forintból valósult meg a beruházás

2022.11.17. 08:30

Két kilométeren újult meg az aszfaltréteg Pogányszentpéteren

A zalai megyehatárhoz közeli somogyi településen az évek óta rossz állapotban lévő Dózsa György utcát újították fel a Magyar falu program (MFP) jóvoltából, az ünnepélyes átadót szombaton tartották.

Benedek Bálint

Az elkészült Dózsa utcát Laczkó-Angi Gyula plébános áldotta meg

Forrás: Zalai Hírlap

Az utcában korábban a szennyvízvezeték kiépítése miatt az aszfalt felülete betöredezett, később kátyúk tarkították, balesetveszélyessé téve a felületét. Rendbetételére az önkormányzat az MFP jóvoltából kicsivel több, mint 32 millió forintot nyert. Flinger Tamás polgármester az ünnepélyes átadón elmondta: kivitelező cég szakemberei idén március végén nekiálltak a munkálatoknak, ám az alapanyag-beszerzés akadozása miatt csak nyár közepére végeztek. A lényeg, hogy mintegy 2000 méter hosszan új aszfaltréteg került az utcára, mely jelentősen megkönnyíti a közlekedést.

Az átadáson részt vett Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője és Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. Az utat Laczkó-Angi Gyula plébános áldotta meg, majd a hagyományok szerint a politikusok söröshordót gurítva avatták fel az utcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában