Példát is igyekeztek felmutatni a fiatalok számára

2022.11.15. 18:30

Hitéről, életéről, labdarúgókarrierjéről és edzői munkájáról is vallott Gera Zoltán a gyenesdiási közönségtalálkozón

A 97-szeres korábbi válogatott labdarúgó ma a magyar U21-es csapat mestere, és mint fogalmazott: egyre jobban élvezi ezt a szerepkört.

Péter B. Árpád

Gera Zoltánról (középen) az is kiderült, sűrűn megfordul Zalában. Mellette Damina László (balról) és Sárközi István

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A Ferencváros, az angol West Bromwich és a Fulham korábbi ikonja azt mondta: a hitének köszönheti életét, így a karrierjét is.

– Ahhoz, hogy az érdeklődők megismerjék a futballista Gera Zoltánt, vissza kell menni az időben, egészen 16 éves koromig – fogalmazott portálunknak a ma már szövetségi edzőként dolgozó klasszis. – Nem én találtam Istenre, hanem ő talált rám: istentiszteleten szólított meg Jézus Krisztus, és az ő hívását elfogadva átadtam neki az életemet. Onnantól kezdve mondhatom, hogy Isten útjain járok, és az ő útmutatása szerint próbálom élni a hétköznapokat a családommal együtt.

Gera Zoltán azt mesélte, azután kezdett futballozni, hogy helyreállt az élete, hiszen fiatalon sok mindent kipróbált: az alkoholt, a cigarettát és a szerencsejátékot is. Szerinte, ha nem talál rá a hitre, akkor elveszett volna, és nem csak a futball számára. Így viszont sokan Puskás utódjának tartják.

– Vannak szélsőségek, túlzások az emberrel kapcsolatban, de én ezeknek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget sosem. Inkább tettem a dolgomat, élveztem a labdarúgást, és az volt a célom, hogy örömöt okozzak a játékommal az embereknek. Nagyon sok szeretetet kaptam s kapok vissza a szurkolóktól, így volt ez akkor is, amikor Angliában játszottam. Folyamatosan kinn voltak a stadionokban a magyar zászlók, és ez mindig büszkévé tett – mondta Gera Zoltán, aki a Fulhammel Európa-liga döntőt játszott, a válogatottal pedig 2016-ban az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig jutott.

„Olyat tud a labdával, amit nem lehet megtanulni”. Damina László és Gera Zoltán a telt házas est előtt
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az esten az Angliában „mágikus magyarként” tisztelt ikonnal Sárközi István, az MLSZ Oktatási Központjának vezető munkatársa és Damina László, a Hévíz SK szakosztályvezetője beszélgetett. Utóbbi elmondta: vendégük egész élete érdekes, és arra törekedtek, ezúttal másként mutassák be, mint az megszokott. És persze, mindezzel példát is igyekeztek adni a fiataloknak, tette hozzá.

– Ha valakinek van tehetsége és az szorgalommal párosul, akkor a csillagos ég a határ. Fontos, hogy merjenek a gyerekek álmodni, s ha ez a két faktor megvan, akkor bármilyen kapukat ki lehet nyitni – összegzett Damina László.

Gera Zoltán teljesítményét világsztárok is megsüvegelték. Lothar Matthaus, aki magyar szövetségi kapitányként dolgozott együtt vele, például ezt mondta róla: „ösztönös tehetség, a jelenlegi magyar labdarúgás legnagyobb kincse. Olyat tud a labdával, amit nem lehet megtanulni”.

„Gerzsonról” az is kiderült ezen az estén, sűrűn megfordul Zalában, hiszen itt találtak hétvégi házat, s persze pontosan tudja: ebben a megyében a Fradinak mindmáig sok szurkolója, barátja van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában