Nem zárták ki a felnőtteket sem

2022.11.01. 13:00

Halloweeni programok várták a fiatalokat Pákán és Márokföldön

A településen vasárnap a gyerekek és a felnőttek részvételével Halloween-túrát szerveztek játékos vetélkedővel.

Korosa Titanilla

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Vasárnap délután Pákán már harmadik alkalommal szerveztek programot Halloween alkalmából. Varga Ivett szervező, a település alpolgármestere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy falusi összefogás eredményeként valósult meg a vetélkedő hiánypótló rendezvényként első alkalommal, ami olyan jól sikerült, hogy folytatása következett. Az előző két halloweeni összejövetelen sorversenyt kellett teljesíteni a jelentkezőknek, idén bővítettek a kihívást és túrát szerveztek. A nevező csapatok tagjai megkapták a Tekergők térképét, melynek eredetije a Harry Potter sorozatból lehet ismerős. Ezt követve érkeztek meg az egyes állomásokra a versenyzők, ahol különféle feladatok várták őket, hogy bizonyítsák ügyességüket. Volt ezek közt például pingpong labdával célba dobás, a cél egy töklámpás volt, de lufi felfújás, puzzle kirakása és aktivity is sorra került, utóbbinál az egyik témakör szintén a Harry Potterhez kapcsolódott.

Főként gyerekeket vártak a programra, de nem zárták ki a felnőtteket sem, most összesen 9 csapat nevezett, több mint 40 résztvevővel. A túra végén a legjobbakat díjazták, oklevelet, emléklapot, ajándékot kaptak.

A programot fáklyás felvonulás zárta
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az eredményhirdetés után pedig fáklyás felvonulás zárta a programot, ahol a gyerekek az azt megelőző kézműves foglalkozáson elkészített lámpásokkal vonultak fel.

Márokföldön hétfőn, Halloween estéjén tartottak a helyi és környékbeli gyerekeknek, felnőtteknek Halloween-partit, melyre közel 60 gyermek és az őket kísérő szülők érkeztek a környező falvakból és Lentiből. Különböző vetélkedőkkel, játékokkal, kincskereséssel várták a csatlakozókat, hogy közösen teremtsenek egy rémisztően jó hangulatú estét. Öt különböző próba várt a csapatokra: halloweni memória, kirakó, kvíz, zombi ellátó és boszorkánykonyha, ahol bekötött szemmel kellett felismerni mindenféle dobozokba elrejtett boszorkányságot. A vetélkedő közös kincskereséssel ért véget, ami nem volt más mint édesség a gyerekek örömére. Emellett hirdettek halloweeni faragott tök versenyt is, melyre a kész munkákat hozták el. Az est a tábortűznél sütögetéssel zárult.

A gyerekek és felnőttek közül többen maszkban érkeztek a programra.
Forrás: Németh Gabriella
Fotó: Németh Gabriella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában