Indul a jótékonysági akció

2022.11.23. 19:00

Egy cipősdoboznyi ajándékkal tehetik szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát

Az idén is megszervezik az "Egy doboznyi szeretet" elnevezésű jótékonysági akciót, a részletekről szerdán Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Balogh László polgármester és Hella Ferenc református esperes tartott sajtótájékoztatót.

Pásztor András

Hella Ferenc esperes (balról), Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Mint elhangzott: a szervezők azt szeretnék, ha Nagykanizsa lenne az a város, amely szeretetdobozaival a legtöbb rászoruló gyermek karácsonyát teszi szebbé.

- Ehhez nem kell mást tenni, mint egy cipősdobozt megtölteni ajándékokkal, könyvekkel, játékokkal, esetleg édességgel - mondta Balogh László polgármester, aki arra kért minden segíteni szándékozót, hogy a telepakolt és becsomagolt cipősdobozokra írják fel, hogy hány év körüli fiúnak, illetve lánynak szánják az ajándékot. Ez megkönnyíti ugyanis a szortírozást.

Az igazi jótékonyság többet jelent, mint pusztán ajándékozást, adományt. Tágabb értelemben minden jó cselekedet jótékonyság.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az ajándékok átvételével kapcsolatban elmondta: a szeretetdobozokat december 16-ig lehet eljuttatni a Csodapontok valamelyikére, így például a Kanizsa Arénába, a Kanizsai Dorottya Kórházba, a Tourinform irodába, a HSMK-ba, a Kodály Zoltán Művelődési Házba, a polgármesteri hivatalba, vagy a református egyházközség Kálvin téri irodájába.

Hella Ferenc református esperes a jótékonysági akció sikerével kapcsolatban hangsúlyozta: reméli, hogy a kanizsaiak összefogása legalább 2000 kanizsai és városkörnyéki rászoruló gyermek karácsonyát teszi szebbé és boldogabbá.

Akik igyekeznek embertársaiknak jót tenni – amennyire csak lehetséges –, s éreztetik velük, hogy valóban érdeklődnek irántuk, azok nemcsak az emberi élet gondjait enyhítik, hanem egyidejűleg saját lelki és testi egészségüket is előmozdítják. A jó cselekedet áldás az adakozónak és az elfogadónak egyaránt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában