Gólyalábazás, papírszínház, történelmi teaház

2022.11.10. 16:00

Családi programra várják az érdeklődőket a nagykanizsai könyvtárban

A könyv mellé más érdekességeket is ajánlanak a Halis-könyvtár munkatársai, november 12-én (szombat) 9 órától ugyanis ismét megtartják Könyvtári szombatok elnevezésű ingyenesen látogatható családi rendezvényüket.

Benedek Bálint

A bibliotéka negyven éve nem nyitott ki szombaton, ám most a családi programot tervezhetik a könyvtárba is. A többnyire felsőfokú, sokszor a könyvtáros mellett pedagógus végzettségű munkatársak sokirányú ismereteit állítják a látogatók szolgálatába.

A programok sora 9 órától Kardos Ferenc és Tábori Zita előadásával kezdődik, jóvolukból 150 évet repülhetnek vissza az érdeklődők Nagykanizsa történelmében. Ugyanebben az időben Pálfi Dénes segítségével lehetőség nyílik a gólyalábazás elsajátítására, az oktató minden korosztályt vár a foglalkozásra. Az általános iskola alsósait 9.30-tól mesés papírszínházzal várja Majorné Virág Adrienn könyvtáros, aki klasszikus és kortárs történetekkel szórakoztat. A könyvtár Pék Pál és Takács László termében 10 órától bakelitlemezeket lehet hallgatni Kardos Ferenc segítségével, aki most Ady Endrével foglalkozik. Szintén minden korosztályt várnak 11.15-től egy rövid helytörténeti sétára a városban. A programok sorát Benke Dániel könyvtáros történelmi teaháza zárja, ahol filmes példákon keresztül egy-egy történelmi eseményt járnak körül az érdeklődőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában