Sok résztvevővel

2022.11.02. 11:30

Bunkertúra Lovásziban

A Mindenszentek előtti hétvégén tartották meg az évben az utolsó hosszabb bunkertúrát Lovásziban, ismét nagy számú érdeklődő részvételével, most őszi ködbe burkolódva, ami halloweeni hangulatot kölcsönzött a programnak.

Korosa Titanilla

Egyre többen fedezik fel Lovászi érdekességeit, a bunkereket a szervezett túrákon

Fotó: Korosa Titanilla

Simon András túravezető elmondta, hogy ugyanazt az útvonalat követték, mint a korábbi kirándulásokon, ám most újabb érdekességre bukkantak. Az egyik túrázó a jugoszláv bunkernél egy mohával benőtt betondarabot talált, ami mozdíthatónak tűnt. Sikerült is megemelni a betontetőt, mely mögött rögtön láthatóvá vált néhány vas lépcsőfok lefelé a mélybe. A vendég fejlámpával rögtön le is indult, a többiek közben kíváncsian várták a helyzetjelentését, bízva benne, hogy egy föld alatti járatot sikerül felfedezni. Elmondása szerint egy nagy, négyzet alakú helyiséget talált, benne 30 centiméter magasan víz állt, vélhetően a bunkerhez tartozó víztározót találták meg. Ideiglenesen a felfedezés a "Rémlik" nevet kapta.

A Rémlik feltárása: elsőként a elmozdították a betontetőt, jobbra Simon András
Fotós: Korosa Titanilla

A túravezető örömét fejezte ki, hogy ismét nagy érdeklődés kísérte a programot, Békéscsabáról, Győrből, Ajkáról és Pécsről is érkeztek vendégek. A túra végén tálalt babgulyást ez alkalommal is az Olajbányász Nyugdíjas Klub tagjai főzték. A vendéglátás pedig - odafigyelve az ökológiai lábnyom csökkentésére - már hulladékmentesen történt, az eldobható műanyagok helyett a résztvevők a helyi önkiszolgáló étteremtől kölcsönkapott tányérokat és evőeszközöket használták. A következő bunkertúrát jövő év tavaszára tervezik.

Fotós: Korosa Titanilla

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában