Rangos helyet vívtak ki a város szívében

2022.11.20. 08:00

20. évfordulóját ünnepli a Honvéd Kaszinó Hölgyklub (galéria, videó)

A harminchárom nő, vagyis a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja pénteken a kulturális intézmény tükörtermében ünnepelte fennállásának 20. jubileumát. Az eseményen a pártoló tagok és a város közössége méltatta a klubot.

Benedek Bálint

Balogh István, a Zala Megyei Idősügyi Tanács tagja, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Büki Pálné, a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának elnöke, Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója és Balogh László Nagykanizsa polgármestere is részt vett a Honvéd Kaszinóban a Hölgyklub 20 éves jubileuma alkalmából tartott rendezvényen

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepség résztvevőit Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta: a kaszinó épületében működött az Izraelita Jótékonysági Nőegylet, így a múlt hagyományainak egyfajta újjászületését képviseli a Hölgyklub, a közösség e két évtizedben bizonyította erejét. Ez a kitűnő munka elismerésre méltó, a születésnap csak egy állomás a megkezdett úton.

- A Büki Pálné vezette klub 20 éves lett, és mi tudjuk jól, hogy a húszéveseké a világ - fogalmazott Balogh László polgármester. - Elhatározták, hogy a női lélek és szív erejét felhasználva értékeket és érdemeket plántálnak a 21. századunk kissé szikárrá váló talajába. Nyitott tevékenységükkel, színvonalas és egyedi programjaikkal, városi közfeladatok támogatásával, követendő karitatív munkájukkal és az országban is szinte egyedülálló folyamatosan megszervezett kulturális rendezvényeikkel, együttműködéseikkel rangos helyet vívtak ki a város szívében, színesítve kultúránk térképét.

A városvezetőt örömmel tölti el, hogy e kis hazában, e szép polgári városban létezik ilyen közösség, nők és asszonyok, akik amellett, hogy fontos közös célt is teljesítenek, mindezeken túl színes egyéniségükkel, női látásmódjukkal megteremtik a harmónia lehetőségét, a teljesség igényét.

Majd Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke szólt a megjelentekhez. Kiemelte: egy város, egy megye lehet büszke erre a rengeteg elért eredményre, amivel a Hölgyklub hozzájárult a közösségi élet színesebbé tételéhez. Minden elismerés megilleti Büki Pálnét és a többi hölgyet, hiszen ők együtt sokat tehetnek azért, hogy Kanizsa polgári miliőjű város lehessen.

A több, mint 100 fős pártoló tagság nevében Papp Ferenc, egykori HSMK igazgató is köszöntötte a hölgyklubbot. Szerinte a virtuális világban igenis szükség van a személyes jelenlétet igénylő társaságra, akik példát mutatnak más közösségeknek a társadalmi kohézió erősítésére.

Az eseményen Baráth Yvette és Baráth Zoltán közös produkcióját is hallhatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában