Számos eszközzel segítik a rászorulókat

2022.10.27. 18:31

Reischl Imre nevét veszi fel az eddigi Sörház utca Keszthelyen

Bár az önkormányzat a megemelkedett energiaárak miatt maga is nehézségekkel küzd, de erejéhez mérten szeretné segíteni a leginkább rászorulókat. Erről is beszélt Manninger Jenő polgármester a testületi ülést követő sajtótájékoztatón.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Az önkormányzat, erejéhez mérten, szeretné segíteni a leginkább rászorulókat

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az önkormányzati lakások bérleti díját nem most, a hatályos rendeletnek megfelelően január 1-jén, hanem jövő májusban emeli meg az önkormányzat. Erről az árváltozásról 2020-ban döntött a testület, de a további haladékkal azt szeretnék elkerülni, hogy télen újabb teher sújtsa az érintetteket.

Manninger Jenő hozzátette: jövő év április 30-áig meghosszabbítva, továbbra is jár az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérlőinek a 30 százalékos kedvezmény.

A grémium már előkészített projektek elindításáról is határozott. Igy a zámori városrészben megkezdődik a csapadékvíz-kezelő rendszer fejlesztése, s hasonló beruházás indul a belvárosban is. Emellett folytatódik a Zöld város-program, amelynek részeként a Zeppelin téren már megkezdődtek a munkálatok, Helikon- és a KRESZ-park munkálatai pedig jövőre kezdődhetnek, a közbeszerzési eljárás lezárása után.

A polgármester arról is szólt: megszületett a végleges döntés a Sörház utca átnevezéséről, amely a jövőben a város fejlesztésében jelentős szerepet játszó Reischl-család egyik tagjának, Imrének a nevét viseli majd.

– Érdekes volt, hogy az ellenzéki, baloldali képviselők ezt nem szavazták meg – fogalmazott Manninger Jenő. – Mindezt nem egészen értjük. Persze, ez a közterület régen Makarenko nevét is viselte, lehet, hogy a visszaváltoztatást elfogadták volna, de ezt persze nem tudjuk. Mindenesetre ezt a módosítást, amellyel a Reischl-család előtt tisztelgünk, számos szervezet kezdeményezte, s úgy tapasztaltam: a város többsége ezzel egyetért.

A történeti leírásokból egyébként kiderül, hogy ez a família jelentősen hozzájárult Keszthely felvirágoztatásához a XX század első felében.

A polgármester kérdésre válaszolva azt mondta: az utca átnevezése mostantól hatályos, a névtáblákat pedig hamarosan kihelyezik, amit hamarosan „hivatalos aktussal” is megpecsételnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában