Hatlábas futam

2022.10.08. 20:00

Kutyás terepfutás Zalaegerszegen

Édes, sós, csípős távon indult szombaton az első alsóerdei "hatlábas futam", azaz a Zala Forest Challenge, a kutyás terepfutóverseny.

Arany Gábor

A Zala Forest Challenge résztvevői futás közben.

Fotó: Arany Gábor

Az ötlet gazdája, Paksa Dávid, a megyeszékhelyi Sport és Hobby Kutya Park létrehozója elmondta, több programot szerveztek már a mozgást kedvelő gazdáknak, és ezek sorába illeszkedik a szombatra meghirdetett terepfutás, amiből hagyományt szeretnének teremteni. A sportolás mellett egymás megismerése, közösség építése a cél, tette hozzá.

Szombaton reggel az alsóerdei erdészeti rakodónál gyülekezett a harminc kutyás résztvevő, akik három táv közül választhattak. A rajt helye pedig a Köztársaság és Alsóerdei utak találkozásánál lévő híd volt. Innen iramodtak neki a közeli erdő fái között kijelölt távoknak. A sweet, azaz édes etap 3700 méter hosszt és 83 méter szintemelkedést jelentett, a sós, azaz salt nevű távon 7,1 kilométert és 195 méter emelkedést kellett leküzdeni, míg a legkitartóbbak, a csípőset, a chilit választók pedig 14,5 kilométer és 346 méter emelkedés megtétele után értek a célba, ami szintén az erdészeti rakodónál volt.

 

Az indulás előtt a résztvevőket köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester, aki arról is beszélt, hogy az Alsóerdő turisztikai kínálata hamarosan bővül, ugyanis három szinterősségű túraútvonalat jelölnek ki, ami a Tölgyek útja nevet kapja. A szombati kutyás futás pedig akár ennek főpróbája is lehet, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában