Figyelnek a fiatalokra

2022.10.25. 19:00

Kihirdették az Útvesztők és útkeresők bűnmegelőzési vetélkedő eredményeit Nagykanizsán

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ október közepén több középiskolában rendezte meg az Útvesztők és útkeresők bűnmegelőzési vetélkedőjét, melynek eredményeit kedden hirdették ki a központ Zrínyi utcai telephelyén.

Benedek Bálint

Az első helyezett osztályok küldöttei az intézményvezető és a polgármester társaságában, balról: Mészáros Adrienn, Törőcsik Sára, Kolonics Kincső, Baj Lili Hanna, Imrei Nóra és Kramarics Gréta

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A szervező Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, Mészáros Adrienn az eredményhirdetésen elmondta: a vetélkedő 1999-ben indult útjára azzal a céllal, hogy megtanítsák a 10. és 11. osztályos fiataloknak, miként ismerhetik fel a rájuk leselkedő veszélyeket, s milyen módon hozhatnak helyes döntéseket. A gimnáziumokban és a technikumokban többek között rendőrök, védőnők, illetve családsegítők bűnmegelőzési, család- és egészségvédelmi, valamint áldozatsegítéssel kapcsolatos feladatokkal várták az útkeresőket.

Balogh László polgármester ugyancsak dicsérte a sikeres projektet, melyben a partnerek egyszerre figyelnek a diákokra és a tinédzserek problémáira is rávilágítva velük együtt keresik a megoldást.

Eredmények. 10. évfolyam: 1. Batthyány-gimnázium (10.d), 2. Mező-gimnázium (10.a), 3. Mező-gimnázium (10.b) 11. osztály: 1. Mező-gimnázium (11.b), 2. Thúry-technikum (11.c), 3. Cserháti-technikum (11.f).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában