A vagyonvédelem érdekében

2022.10.13. 16:30

Felújították a csapadékvíz-elvezető rendszert Újudvaron

Mintegy 125 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból újították meg és állították helyre a település belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerét. A beruházást Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő jelenlétében avatták.

Pásztor András

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke (balról), Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Jakab Sándor polgármester

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Mint azt Jakab Sándor polgármester elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert a község Dél- Zala legmagasabb dombjai között helyezkedik el és köztudott, hogy a TV torony közelében jelentős csapadékmennyiség hullik a vízgyűjtő területre.

– Újudvart két záportározó is védi, amelyek gátjai a legnagyobb terhelést is kibírták ezidáig - mondta a polgármester, aki hozzátette: a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb és nagyobb villámárvizeket okozó esőzéseket viszont már nehezen tudta a belterületi csapadékvíz elvezető rendszer kezelni. A pályázati forrásból a vízügyi szakemberek tervei alapján kitisztításra kerültek a belterületi önkormányzati kezelésű árkok, átereszek.

Egy új áteresz is épült a Kanizsai utcában, amely az Alsómező utcából lezúduló víz gyorsabb elvezetését teszi lehetővé. A település vízelvezető árkainak egy jelentős része beton elemekkel lett burkolva. Kitisztításra került a vasúti pálya alatti áteresz, valamint egy 800 méter hosszú külterületi árok is, amely közvetlenül a Principális csatornába vezeti le a településünkön összegyűlt csapadékot.

Az avatáson résztvevő Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, elsősorban a vagyonvédelem miatt volt fontos a vízelvezető árkok rendbetétele. A képviselő örömét fejezte ki, hogy az eredeti keretösszeget több százmillió forinttal sikerült növelni, így sokkal több kistelepülés részesülhetett támogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában