Átadás

2022.10.13. 18:30

Fejlesztések Zalaigricén

Több száz méteren megújult a településen két utca, az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották meg. Horváth Gyöngyi polgármester az esemény kapcsán arról számolt be, hogy belügyminisztériumi pályázaton 19,7 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, és egészítették ki önerőből ki 3,5 millió forinttal. Ebből valósult meg a Fő és az Új utcában 185, illetve 235 méter hosszban a burkolat felújítása

Átadták a felújított utcákat: Vigh László országgyűlési képviselő, Horváth Gyöngyi polgármester, dr. Benedek Karolina jegyző, Nagy Bálint országgyűlési képviselő, Borsos-Horváth Nikolett, a kivitelező Útplan95 Kft. ügyvezetője.

Fotó: Arany Gábor

A polgármester szólt arról is, hogy a Magyar falu program 5 millió forintos támogatásával vették meg a központban 10 éve használaton kívül lévő egykori bolt épületét. Felújítása után itt kapna helyet a könyvtár, a közösségi tér, ahol szakkörök, kézműves foglalkozásokat is tarthatnak. Szintén magyar falu támogatással szereztek be gépeket a közterületek karbantartására. A közel 12,5 millió forintból kistraktort,  valamint további eszközöket, motoros láncfűrészt, fűkaszát vettek. Mindezek az itt élőket szolgálják, a javuló körülmények remélhetőleg meghozzák a kedvet betelepülésre, bár jelenleg nincs eladó ház, tette hozzá. 
A vidék vonzerejét növelik ezek a beruházások, fogalmazott Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár. A Magyar falu program is ezt szolgálja, ezekkel az infrastrukturális fejlesztésekkel a kisebb településeken is megfelelő körülményeket biztosítanak még a fiatalok, a családok számára is. Szólt arról is, hogy nehéz időkkel, válsággal kell szembenéznünk, de meggyőződése, hogy ezen összefogással a közösségek úrrá lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában