Hadak útján

2022.10.18. 15:00

Előadás a török kori Kanizsa elfeledett hőseiről

Harmadik alkalommal várta az érdeklődőket Huszár András amatőr történelemkutató és a Halis-könyvtár közös szervezésű előadássorozata, a Hadak útján. A török kori Kanizsa ismert és elfeledett hősei címmel a kanizsai születésű Kanász Viktor történész tartott előadást.

Benedek Bálint

Az eladó és a szervezők néhány vendég társaságában, balról: Musztács Krisztián, Nagy Attila, Huszár András, Vörös András, Kanász Viktor és Huszár Levente

Forrás: ZH

A történész elmondta: fontosnak tartja, hogy a köztudatban a török kor kapcsán ne mindig csak Thury György vagy Zrínyi Miklós szerepeljen, hanem kapjanak helyet olyan neves személyek is, akik szerepet vállaltak Kanizsa kora újkori történelmében. A hallgatóság megismerhette Nádasdy Tamás és Gianfrancesco Aldobrandini nevét, ők szintén meghatározó szerepet játszottak a török kori Kanizsa életében. Az eseményre ellátogatott a Thúry Vitézlő Oskola néhány tagja is.

Az előadássorozat tervezett következő állomása október 28-án (péntek) lesz, amikor a koszovói háború lesz a téma. A vendég a délvidéki Dani Zoltán magyar alezredes lesz, aki 1999. március 27-én szerb katonaként lőtt ki egy NATO F117-es lopakodó gépet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában