Mintegy 420 négyzetméternyi területen

2022.10.26. 12:01

Bazaltra cserélik a fehér zúzalékkövet Zalatárnokon

Mintegy 420 négyzetméternyi területen újíttatja fel a temető melletti parkolót a közép-zalai település önkormányzata. A korábban, még egy előző önkormányzati ciklusban leterített fehér zúzalékkövet cserélik ki bazaltra, a munkálatok ezekben a napokban zajlanak.

Gyuricza Ferenc

Zúzott bazaltburkolatot kap a temetői parkoló Zalatárnokon Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás kapcsán Soós Zsolt polgármester lapunknak elmondta: a fehér zúzalékos kőburkolatra számos panasz érkezett a lakosok részéről, hiszen száraz időben porzott, csapadékos időjárás esetén pedig összekente a cipők talpát, ezáltal a temető járművel érkezők autóinak belsejét is.  

- Mindezek miatt önkormányzatunk úgy döntött, hogy még a Halottak napját, illetve Mindenszentek ünnepét megelőzően kicserélteti a parkoló burkolatát – folytatta Soós Zsolt. – A fehér zúzalékkövet felszedettük, új tükröt alakíttatunk ki, majd jó minőségű zúzott bazaltot teríttetünk le a helyére, s azt be is hengereztettük. Ezáltal remélhetőleg sikerült olyan megoldást találnunk, amivel mind a lakosok, mind a szeretteik sírjaihoz hazalátogató elszármazottak elégedettek lesznek.  

A polgármester hozzátette: a felújítás önerős beruházás volt, azaz az önkormányzat saját bevételei terhére végeztette el a munkálatokat. Azt is elmondta: a temető állapotát személyes szívügyének tekinti, arra mindig is kiemelt figyelmet fordított az önkormányzat, hiszen a kegyeleti érzés az egyik legsérülékenyebb emberi tulajdonság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában