Az összefogás városa

2022.10.12. 19:00

Átadták a Vadpörkölt- és Borfesztivál jótékonysági főzés bevételét

Rekordbevételt hozott a vadpörkölt- és borfesztivál, amelyet a 46. országos halfőző versennyel együtt rendeztek meg.

Arany Gábor

Vigh László, Ladányi Ibolya, Balaicz Zoltán, Tompa Gábor

Fotó: Arany Gábor

A jótékonysági rendezvény bevételét szerdán adták át a kedvezményezettnek, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézménynek.
Az összefogás, a segítség városa Zalaegerszeg, ezért igyekszünk minden rendezvényt jótékonyságra is felhasználni, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Az idén 104 csapat nevezett a főzésre, márpedig ezzel, valamint az érdeklődők számával és a bevétellel is sikerült rekordot dönteni, tette hozzá. Mint elárulta, közel 4,8 millió forint gyűlt össze, ebből 2,5 millió forintot meghaladó összeget az ételekért fizettek, a többi vállalkozások felajánlásaként érkezett. Ez évben az egészségügyi intézményhálózat kapja meg az összegyűjtött pénzt, de korábban is támogattak a rendezvénnyel hasonló célt, emlékeztetett.

Óriási szervezés előzte meg a rendezvényt, ami nagy sikert aratott, ezért elismerés és köszönet a városnak, mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A rendezvényt koordináló Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója, Tompa Gábor úgy fogalmazott, köszönet illeti azt a közel hétszáz résztvevőt is, aki megfőzte az ételeket. A sikerüket jelzi, hogy a sok ezer adag étel  szinte percek alatt elfogyott.
Ladányi Ibolya intézményvezető arról számolt be, hogy a támogatást az informatikai eszközeik modernizációjára használják fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában