Október 1.

2022.10.01. 14:00

A zene világnapja a zalaegerszegi Ady-iskolában

Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI zenés színjátszó és komplex (ének-zene, rajz) tagozatos növendékei pénteken reggel kórusmuzsikával és rövid műsorral emlékeztek meg az ünnepről.

Arany Horváth Zsuzsa

Gellén Réka vezényli az Ady-iskola egyesített kórusát

Fotó: Pezzetta Umberto

Elsőként felhangzott a reneszánsz muzsika képviselőjének,  Michael Praetoriusnak  Viva la musica című dalműve, majd az alsó tagozatosok mutattak be népi gyerekjátékfüzért. A kis és nagykórust Gellért Réka tanárnő vezényelte, ők Dés László A zene az kell, című dalával zárták a műsorukat. Az iskola zeneművészeti tagozata idén negyven éves, ez alkalomból a tanév eseményeit bemutató műsorfüzetet jelentettek meg, ebből olvastak fel a diákok. A hangversenyt az iskola aulájában a rajztagozatosok kiállítása kísérte, akik Mozart Varázsfuvola című operájához készítettek díszletterveket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában