Hagyományteremtőnek szánták

2022.09.06. 10:30

Zenés, táncos szüretünnep Csácsbozsokon

A csácsbozsoki városrészben szüreti felvonulást és bált rendezett szombaton a megyeszékhelyi Évgyűrűk nyugdíjasklub. A programot a házigazdák hagyományteremtőnek szánták.

ZH

A vidám felvonulás Csácsbozsok minden utcáját érintette

Forrás: ZH

A szüretünnepet kora délután vidám felvonulás indította, melynek során a népviseletbe öltözött egerszegiek a nagykanizsai „Fürge Lábak” táncklub tagjaival egészültek ki. A menet Csácsbozsok valamennyi utcáját érintette, a résztvevők pedig több ponton is megállva, táncolva-énekelve szólították meg a helyieket. Az ízesen megfogalmazott, vidám híreket mindenütt kisbíró dobolta ki, a kíváncsiskodókat pedig borral kínálták. A talpalávalót Farkas Miklós szolgáltatta harmonikán, de Kovács Zoltán és Borbás Bandi szekereseknek is jár a köszönet. 

A nyugdíjasok klubházához érkezve, némi felfrissülés után a „Fürge Lábak” műsora következett, a sokszorosan díjazott Gyöngyszer Citerazenekar kíséretével. A műsor végén az Évgyűrűk klub dalköre elénekelte a városrészről szóló saját dalát, majd sramliegyveleggel, illetve vidám nyugdíjas­énekekkel aratott nagy sikert. 

A közös vacsora újabb energiát adott a folytatáshoz, amikor a tánchoz a zenét már Varjasi Gábor szolgáltatta. A bál több órán át tartott, és közben a terem nem egyszer túlságosan kicsinek tűnt. 

A rendezvényen részt vett a nagypáli nyugdíjasklub küldöttsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában