Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület szervezésében

2022.09.05. 14:00

Sorsközösségből adódó szolidaritás - családi napot tartottak Petrikeresztúron

Második alkalommal tartotta meg családi napját a 2010-ben alakult Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület. A koraszülött gyermekek és szüleik támogatására létrejött civil szervezet ezúttal is Petrikeresztúrra hívta tagságát, szimpatizánsait.

Gyuricza Ferenc

A Zalai Kutyasuli terápiás foglalkozása is része volt a családi napnak. A képen hátul balról a második Bognárné Bengő Hajnalka, jobbról Borvári Lili Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombat délutáni program célja a közösségépítés és a kikapcsolódás mellett főként a tájékoztatás volt, az egyesület ugyanis a szülői segítésre fókuszál – tudtuk meg Bognárné Bengő Hajnalka elnöktől, aki azt is hozzátette: a családi napon a gyermekeket, az anyukákat és az apukákat egyaránt próbálják megszólítani. Borvári Lili polgármester szerint az egyesület leginkább egy sorsközösségből adódó szolidaritással, valamint információszolgáltatással tud hozzájárulni az érintett családok támogatásához.  

- Koraszülöttnek azokat a gyermekeket tekintjük, akik a várandósság 24. és 36. hete között születnek meg – tette még hozzá az egyesületi elnök. – Magyarországon évente 8,6 és kilenc százalék közötti az arányuk. Mindez azt jelenti, hogy megyénkben évente mintegy kétszáz fővel nő az érintettek száma. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában