Tanévkezdés

2022.09.01. 11:05

Rendőrök irányítják a forgalmat az iskoláknál Zalában

Több éves hagyománynak megfelelően a tanévkezdés hónapjában, szeptemberben a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények környezetében a közlekedők biztonságára.

Arany Gábor

A fotó a zalaegerszegi Eötvös-iskolánál készült, ahol Szőke Bianka és Simon Csaba, az egerszegi kapitányság járőrei adtak szolgálatot csütörtökön reggel az iskolakezdés előtt.

 A leforgalmasabb intézményeknél a rendőrök adnak szolgálatot reggel és délután. Rajtuk kívül a polgárőrök segítségére számíthatnak a gyalogosok és a járművezetők. Horváth Róbert, a polgárőr szövetség megyei elnöke érdeklődésünkre közölte, Zalában 117 egyesületük működik 4000 taggal. Információi szerint mindegyik városban a következő hetekben egészen október végéig jelen lesznek az oktatási intézményeknél, ahol ezt a településeken igénylik.  E kiemelt figyelemnek is köszönhető, hogy sok évre visszatekintve elmondható: iskolák környékén nem történt gyermeket érintő közlekedési baleset megyénkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában