A zalaegerszegi és a nagykanizsai tankerület válaszol

2022.09.20. 07:30

Mi lesz a zalai iskolákban?

Ezekben a napokban igyekszünk körképet adni arról, hogy a zalai szervezetek, önkormányzatok, intézmények miként készülnek az energiaválság és a megemelkedett rezsiköltségek okozta problémák megoldására. Ezúttal a két zalai tankerülethez intézett kérdéseinkre érkezett válaszokat adjuk közre. Azt tudakoltuk, hogy a tanintézmények zavartalan működtetéséhez milyen szempontokat vesznek figyelembe, milyen tervek körvonalazódnak a közoktatásban, várható-e a szünetek átcsoportosítása, kiegészítő fűtési eszközök beszerzése.

Arany Horváth Zsuzsa

Kajári Attila: A takarékoskodás most mindenkinek feladata Fotó: ZH-Archívum

Fotó: Katona Tibor

Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója írásban válaszolt: "Az energiaválság a magyar gazdaság minden szektorát és minden embert érint közvetve vagy közvetlenül. A takarékoskodás most mindenkinek feladata, csak egységben, együtt lehet ezt a nehéz időszakot átvészelni. A Zalaegerszegi Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények nagy része az elmúlt évek során komoly infrastrukturális fejlesztéseken esett át. Ezeknek köszönhetően az épületek energiafelhasználása sokkal korszerűbb, fenntartása kevesebb költséget igényel. A tanítási szüneteket a tanév rendjéről szóló rendelet határozza meg, ezek módosítása csak a rendelet módosítása útján lehetséges."

A  Nagykanizsai Tankerületi Központ minden szükséges előkészületet, intézkedést megtett és megtesz a jövőben is a zavartalan jelenléti oktatás megvalósítása érdekében, írták meg Nagykanizsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában