Péntekig jelentkezhetnek a nyugdíjas csapatok a versenyekre

2022.09.13. 18:30

Jövő héten kezdődik az Idősek hónapja programsorozat Zalaegerszegen

A jól megszokott és színvonalas programokkal készülnek az Idősek hónapja rendezvényeire Zalaegerszegen, a részletekről a városházán adtak tájékoztatást.

Mozsár Eszter

Pillanatkép tavaly októberből, az Idősek hónapja rendezvénysorozat keretében szervezett sportvetélkedőről Fotó: ZH-Archívum

Elöljáróban Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács elnöke emlékeztetett, éppen az idősebb korosztálynak van a legnagyobb szüksége a találkozásokra, a beszélgetésekre, klubfoglalkozásokra, így jó érzés, hogy újra megszervezhetik a nagyszabású, egy hónapig tartó sorozatot. Számtalan program közül választhatnak mindazok, akik kimozdulnak otthonaikból. A polgármester hozzátette, a zalai megyeszékhely a járvány ideje alatt megmutatta a közösség összetartó erejét, a programsorozat pedig arra mutat rá, hogy a városban mindig kiemelkedő figyelem, gondoskodás jut az idősebb korosztálynak.

Dr. Kocsis Gyula idősügyi alelnök, az Életet az Éveknek szövetség megyei elnöke ugyancsak kiemelte, hogy a megyei szervezet nem hátrált meg, a korlátozások alatt háromszor hirdettek online kulturális vetélkedőt, így nem maradtak magukra a nyugdíjasok, százával jelentkeztek mindig a képzőművészeti és irodalmi felhívásokra.

Hutnik Eszter idősügyi szakreferens hangsúlyozta, az önkormányzat által szervezett sport- és városi vetélkedőkre még péntekig várják az ötfős csapatok jelentkezését.

A teljesség igénye nélkül szeptember 21-én, szerdán az Alzheimer világnappal indul a rendezvénysorozat, de elstartol a Senior Akadémia is, lesz kiállítás, emléktúra, szépkorúak köszöntése, jubileumi ünnepség, haditorna és városfelfedező vetélkedő, táncverseny. A záróünnepséget október 25-én tartják a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában