Húsz csapat mérkőzik meg a Borostyán-tónál

2022.09.22. 12:00

Hétfőn 120 órás horgászverseny kezdődik Zalalövőn

Szeptember 25-től immár hatodik alkalommal rendezi meg bojlis nagyhalfogó-versenyét a Borostyán Horgász Egyesület. A 120 órás rendezvényen ezúttal 20 csapat vesz részt.

Gyuricza Ferenc

A korábbi versenyek egy pillanata, a csónakban Takács Péter horgász

Forrás: ZH-Archívum / Gyuricza Ferenc

A Borostyán-tavi bojlis találkozót eddig minden alkalommal nagy érdeklődés mellett rendezte meg a zalalövői egyesület, s az idei versenyre is már hetekkel ezelőtt elkelt valamennyi hely, ám két csapat az utolsó pillanatban visszalépett, így alakult ki a mezőny. Mint azt a szervező egyesület elnöke, Pék Ferenc portálunknak elmondta: így is teljes értékű versenyt rendeznek, hiszen zömében tapasztalt, a tavat jól ismerő horgászok érkeznek a Borostyán-tóhoz.

A versenyen maximum háromfős csapatok vehetnek részt, valamennyi tag teljes értékű versenyző, horgászni azonban egyszerre legfeljebb négy bottal lehet. A mérlegelésnél csak az öt kilogramm egyedi tömeget elérő ponty és amur számít, az értékeléskor pedig a fogott halak összeadott tömegét veszik figyelembe. A résztvevő horgászok csónakot behúzásra, etetésre, bójázásra és fárasztásra egyaránt használhatnak, s etetőhajó használata is engedélyezett behúzásra. Miután bojlis versenyt rendeznek, így értelemszerűen csalizásra és etetésre csak bojli vagy pellet használható.

A 120 órás verseny hétfő reggel kezdődik, de az előkészületek miatt már vasárnap, azaz szeptember 25-én hat órától tilalmat rendelt el a tóra a Borostyán Horgász Egyesület. Mindez azt jelenti, hogy október elsején 14 óráig csak az V. Borostyán-tavi bojlis találkozó résztvevőinek engedélyezett a horgászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában