Meglazult homlokzati elemek és a málló vakolat

2022.09.06. 14:00

Elhárították a balesetveszélyt a nagykanizsai a Sugár utcában

Leverték a meglazult homlokzati elemeket és a málló vakolatot kedden a Sugár utca 8. szám alatt található épületről, miután pár hete a járdára zuhant egy körülbelül fél négyzetméteres vakolatdarab.

Pásztor András

kKaras emelőjármű segítségével verték le a meglazult homlokzati elemeket Fotó: Szakony Attila

Zakó László, az épület kezelésével megbízott Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta: a lakossági bejelentést követően azonnal intézkedtek a járdaszakasz lezárásáról, tegnap pedig emelőkosaras jármű segítségével távolították el a balesetveszélyt okozó elemeket és vakolatdarabokat.

- A jelenlegi helyzetben tulajdonképpen ennyit tehetünk, a balesetveszély megszüntetésén túl ugyanis nincs forrásunk az épület homlokzatának helyreállítására, illetve felújítására - hangsúlyozta Zakó László, aki hozzátette: a Covid-válság és a Sberbankban ragadt önkormányzati vagyon a céget is érzékenyen érintette, volt időszak, amikor annak is örültek, hogy a dolgozók bérét ki tudták fizetni.

A Sugár utca 8. szám alatti épület egyébként részben önkormányzati, részben magántulajdonban van, így akkor sem biztos, hogy sikerülne felújítani a külső homlokzatot, ha az önkormányzatnak lenne forrása a munkálatokra. Az egykor Rotschild-házként ismert épületet egyébként 1912-ben építették, ma lakásoknak, illetve a Kanizsa Médiaháznak ad helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában