Huszonkét ládikát kellett megtalálni

2022.09.29. 08:30

A VI. Göcseji Dombérozó Kincskereső játékának nyertesei

A nyáron zajlott VI. Göcseji Dombérozó program keretében Kincskereső játékot is indítottak a szervezők.

ZH

Zámbó Edina nyertes, akinek a nevét Pótári Patrik húzta ki a szervezőnél, Czigány Árpádnál lévő kosárból

Forrás: Göcseji Dombérozó

„Második alkalommal rendeztük meg a Kincskereső kihívásunkat”, írta lapunkat tájékoztató levelében a szervező, Czigány Árpád.  

A játék kapcsolódott a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület játékához, ami a geocaching.hu internetes oldalon érhető el. A leírást is ott találjuk: „A geocaching  lényege, hogy egy ládikát (ez a ‚geocache’, magyarul geoláda) egy játékostárs elrejt olyan helyen, amit felfedezésre, megismerésre érdemesnek tart, majd GPS-szel beméri a rejtekhely koordinátáit, és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít. A geoláda - jóváhagyás után - megjelenik a geocaching.hu honlapon, ahonnan a játékosok letöltik az adatokat saját GPS-ükre vagy mobiltelefonjukra, és megkeresik a geoládát.” A megtalálást a ládikába helyezett jelszó beküldésével kell igazolni.

A Dombérozóhoz kapcsolódóan Göcsej tágabb környezetéből kiválasztott 22 ládikába egyedi jelszavak kerültek. Ez alkalommal még öt különleges rejtekhelyre, jellegzetes építményre is tettek ki jelszót.

A rejtekhelyek nagy területen elszórva helyezkedtek el, de nagyon szép környezetet mutattak be. Így a megtalálások nem csak a kincskeresés élményét adták, de a vidék gyönyörűségét is megtapasztalhatták. Például Nován az Alsóhegy, Zalaegerszegen a Gébárti tó, Zalalövőn a Borostyán-völgy, Káváson a Boronaút vagy a Szentpéterföldei tó szerepelt a listán. Időigényes, sok kilométer megtételét követelő szép feladat volt a teljesítés. Tizenkét játékos találta meg az összes rejtekhelyet, néhányan kevesebb találattal beérték.

A szilvágyi Nagyhegyen (szintén rejtekhely) néhány hete megtartott eredményhirdetésre több játékos is ellátogatott, így személyesen vehették át a jutalmakat.

Sorsolással döntötték el, kié legyen a fődíj, a 30 000 forintos utalvány. A 20 000 forintos utalványt az öt vagy több találattal rendelkező játékosok között sorsolták, s gazdára talált 3 darab 5000 forintos díj. A nyertesek: fődíj – Szirkovics Ákosné, 20.000 Ft – Zámbó Edina, 5.000 Ft – Kovács Katalin, Szántó Erika, Kovács Aranka. Érkeztek játékosok Jánossomorja, Győr, Nagylengyel, Pécs településről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában