Ciklusokon átívelő fejlesztések

2022.09.15. 14:12

A Széchenyi tér megújításával befejeződött a belváros rekonstrukciója Nagykanizsán

Ünnepélyesen is átadták a megújult Széchenyi teret, a beruházás tulajdonképpen záróakkordja volt a belváros megújításának. A Hevesi Sándor Művelődési Központ előtti területen megújultak a zöldfelületek, a korábbi aszfaltburkolatot pedig impozáns térkőre cserélték.

Pásztor András

Cseresnyés Péter, Balogh László és Szálka Miklós vágta át a nemzeti színű szalagot

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az avatáson elsőként Balogh László polgármester szólt. Mint mondta: a Széchenyi tér megújítása mintegy megkoronázza Nagykanizsa belvárosának felfrissítését, mely anno az Erzsébet tér átalakításával kezdődött, majd pedig az Eötvös tér és a Deák tér, az Alsóvárosi templom és a Pannon Egyetem előtt lévő parkolók átalakításával folytatódott, s most a Széchenyi tér megújításával vált egésszé.

A Széchenyi tér átalakításához 391 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat a kormánytól. A beruházás keretében csaknem 5 ezer négyzetméter térkőburkolatot fektettek le, épült két, a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő rámpa, megújult a közvilágítás, utcabútorokat helyeztek ki, továbbá kialakítottak 44 parkolót is. Mindezek mellett közel 2200 négyzetméteren megújult a gyepfelület és elültettek 30 lombhullató, illetve örökzöld fát is.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki elégedettségének adott hangot. Mint mondta: a belvárosi séta unikálissá vált, hiszen a terek láncszerűen egymásba fonódó egységet alkotnak, ami méltó a város értékeihez és történelmi hagyatékához. A képviselő emellett azt is hangsúlyozta, hogy a mindenkori városvezetésnek nem a napi aktuálpolitikai célokat kell szolgálnia, hanem olyan hosszú távú, ciklusokon átívelő fejlesztéseket végrehajtania, mint amilyen a belváros megújítása is volt.

A beszédeket követően Várnai László katolikus esperes-plébános és Hella Ferenc református esperes áldotta meg a teret, majd a polgármester és a képviselő társaságában, a terveket készítő Pro Urbe Kft. képviseletében, Szálka Miklós vágta át a nemzeti színű szalagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában