Marosvásárhelyi diákok hévízi szállodákban

2024.05.25. 08:00

Igazoló okleveleket kaptak a gyakorlat zárásaként

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetése sajtótájékoztató keretében adta át az igazoló okleveleket a Marosvásárhelyről érkezett diákoknak szakmai gyakorlatuk zárásaként a zalaegerszegi GreenTech zöld energia és fenntarthatóság konferencia második napján, pénteken.

Antal Lívia

Sajtótájékoztatón köszöntek el a marosvásárhelyi diákoktól

Fotó: Pezzetta Umberto

A Liceul Technologic Electromures (Elektromaros Technológiai Líceum Marosvásárhely) 14 tanulója az Erasmus + pályázat keretében a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, mint fogadóintézmény közreműködésével kéthetes szakmai gyakorlaton vett részt hévízi hotelekben, ismertette Vizlendvai László főigazgató. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja dicsérte a diákokat, közölve velük, hogy a szállodák vezetése meg volt elégedve munkájukkal.

Fodor Edit, a marosvásárhelyi Elektromaros Technológiai Líceum tanárnője köszönetét fejezte ki, hogy diákjaik Erasmus + pályázat keretében kéthetes szakmai gyakorlaton vehettek részt és betekintést nyerhettek a hévízi szállodákban folyó munkában.

Zalaegerszeg testvérvárosai közül Marosvásárhellyel a legszorosabb kapcsolat, amellyel 1996-ban kötöttek testvérvárosi szerződést, mondta Balaicz Zoltán polgármester, Marosvásárhely díszpolgára. Kiemelte, hogy a város nem fenntartója a szakképzési intézményeknek, de működésük segítve, pályázatokból már felújította a Széchenyi-, illetve a Deák-technikumot.

Vigh László országgyűlési képviselő a duális szakképzés fontosságát emelte ki. A marosvásárhelyi diákoknak azt kívánta, hogy választott szakmájukban minél több sikert érjenek el.

A sajtótájékoztatón dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is köszönetét fejezte ki a sikeresen megvalósított szakmai gyakorlatért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában