A felújítást saját erőből finanszírozta az önkormányzat

2022.08.31. 06:50

Új elemek és burkolat a hévízi iskola játszóterén

Megújított, modern játszótér várja a gyerekeket a hévízi általános iskolában. A beruházást a város saját erejéből finanszírozta.

Péter B. Árpád

A hévízi képviselő-testület tagjai is szemügyre vették a megújított iskolai játszóteret, középen Papp Gábor Fotó: A szerző

Az intézmény udvarán lévő korábbi rekortán alapozás és a játékok már erősen elhasználódtak, ezért a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ pályázatot nyújtott be a felújításra. Ám ez nem nyert – de a hévízi helyhatóság az intézmény segítségére sietett és saját költségvetéséből mintegy 26 millió forintot biztosított a munkára. 

Papp Gábor polgármester a tanévkezdés előtti bejáráson emlékeztetett: a kivitelező 500 négyzetméter rekortánalapot rakott le az iskolaudvaron, ami előtt eltávolították a régi játékokat, később pedig újakat helyeztek el, és a területet végül felfestették.

– Azt gondolom, ebben az anyagi szempontból szűkös időszakban is szükség van arra, hogy a városban működő iskolát segítsük, mint ahogyan tettük ezt az elmúlt években is, amikor már nem az önkormányzat volt az intézmény fenntartója – fogalmazott lapunknak a fürdőváros első embere. – Gyermekeinknek szüksége van egy megfelelő udvarra, igényes környezetre, és most olyan játékok kerültek ide, amelyek örömet okoznak majd a számukra, szolgálva az egészségüket, a szórakozásukat a szünetekben vagy éppen a napköziben, a délutáni foglalkozások során. 

Papp Gábor kiemelte, a World 2000 Kft. kiváló munkát végzett, amelyhez hozzájárult a Gamesz is, hiszen közreműködésüknek köszönhetően hárommillió forintot takarított meg a város azzal, hogy a kollégák például kicserélték, újralécezték a padsorokat.

– Még egy feladat van hátra, méghozzá a támfalak lefestése, de ezt a diákokkal közösen oldjuk majd meg – tette hozzá a polgármester. – Ők rajzórákon, vagy éppen szabadidejükben olyan mintákat, ábrákat, színeket alkalmaznak majd, amilyeneket szeretnének, a szükséges anyagokat, eszközöket pedig a polgármesteri keretből biztosítom számukra. Természetesen e munkában is számíthatunk a Gamesz dolgozóinak segítségére. 

Doucha Ferenc, a kivitelező World 2000 Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: hosszas előkészítés után készült el „ez a csodálatos felújítás, amelynek köszönhetően nagyszerű, vonzó iskolaudvar alakult ki”. 

– A legmodernebb technika felhasználásával, helyszínen öntött, öt centiméter rétegvastagságú anyaggal borítottuk a területet – mondta el a vállalkozó –, majd került ide például futókör, sakktábla, malom és több további játékelem is. Sokat segített, hogy a Gamesz munkatársai előzőleg eltávolították a régi anyagokat, s kitisztították, előkészítették a területet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában