A közmunkaprogram segítségével

2022.08.03. 20:10

Tágasabb parkoló, energiatakarékos hivatal, folytatódnak a fejlesztések Zalakomárban

A közmunkaprogram segítségével újult meg a zalakomári gyógyszertár parkolója.

Horváth-Balogh Attila

Parkolóépítés Zalakomárban

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Csárdi Tamás polgármester elöljáróban elmondta: a 2022-2023-as szociális jellegű közmunkaprogram keretében több felújítást is tervezett önkormányzat, ezek egyike a gyógyszertár előtti parkoló térkövezése mintegy 140 négyzetméteren. A felújítás befejeződött, az eddigi 4 parkolóhely helyett immáron 6+1 mozgáskorlátozotti parkoló használható.

– A három zajló közmunka programban idén 31 fő dolgozik összesen, az építkezésen 12 fő építőipari segédmunkás segédkezik – árulta el a polgármester. – A programban megújulnak a Kossuth, a Tavasz és a Rákóczi utcai buszvárók is.

A polgármester másik pályázati sikerről is beszámolt. Mint azt elmondta, önkormányzatuk tavaly pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Programhoz az önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítésére. Az idei évben a közel 10,5 millió forint értékű beruházás keretében a hivatal épületében a régi lámpatestek helyére új, energiatakarékos LED lámpatesteket szereltek fel, valamint az épület tetején kiépítettek egy 18,5 kWh teljesítményű napelemrendszert, melynek üzembe helyezése július közepén megtörtént.

Csárdi Tamás hozzátette: a napelemrendszer bekapcsolása után az energiaköltségek várhatóan a nullára fognak csökkenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában