Sulikezdés

2022.08.24. 12:00

Megemelt összegű beiskolázási támogatásokat kapnak a várföldei családok

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ez évben is beiskolázási támogatással segíti a helyi családokat a dél-zalai község önkormányzata. A helyi képviselőtestület döntése értelmében a kérelmeket szeptember 30-ig adhatják be az érintettek.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Pixabay/Illusztráció

Erről Tóth Árpád polgármester tájékoztatta lapunkat, aki azt is hozzátette: a várható gazdasági válság miatt ismét megemelték a támogatás összegét. Ennek értelmében az óvodás korú gyermekek után az eddigi 15 ezer forint helyett 20 ezer forintos egyszeri juttatást igényelhetnek a helyi családok, míg az általános iskolások utáni támogatás összege 20 ezer forintról 30 ezerre emelkedett. A tanulmányaikat nappali tagozaton végző középiskolás diákok szülei 40 ezer forintot igényelhetnek (a korábbi 30 ezer forint helyett), a felsőfokú tanulmányaikat szintén nappali tagozaton végző hallgatók iskolakezdési támogatásának összege pedig 40ezer forintról 50 ezer forintra emelkedett. A támogatásokat alanyi jogon kaphatják meg az érintettek, ám igényelni kell. Az ehhez szükséges formanyomtatványokat a bánokszentgyörgyi közös önkormányzati hivatalban, illetve Némethné Varga Erika falugondnoknál érhetőek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában