Már tervezik a folytatást

2022.08.15. 11:30

Kiállítással zárult a nyári kézműves tábor a Göcseji Tudásközpontban

Négy héten át gyermekzsivajtól volt hangos a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpont épülete, a Kreatív Műhely nyári napközis táboraiban készült alkotásokból a hét végén kiállítás nyílt az emeleti bemutatóteremben.

Fincza Zsuzsa

Forrás: Fincza Zsuzsa

A 4 turnusban mintegy hetven, 5-12 éves korú gyermek bontakoztathatta ki alkotókedvét, aminek eredményéből a kézműves műhelyekhez felvezető lépcsőfeljáró falától a kiállító terem tárlójáig rajzok, kerámiafigurák, ékszerek, díszpárnák, táskák, képek, festett kövek tucatjai adtak ízelítőt.

Forrás: Fincza Zsuzsa

A szép számú érdeklődőt - táborlakó gyermekeket, testvéreiket, szüleiket, nagyszüleiket - először Nikitscher Bernadette, a Tudásközpont szakmai vezetője, a tábor szervezője, majd Takács Zoltánné és Németh Dezső táborvezetők köszöntötték. A gyermekek gardírozását Káli Annamária óvónő is segítette.

A táborozó gyermekek bemutathatták alkotásaikat testvéreiknek, szüleiknek
Forrás: Fincza Zsuzsa

Nikitscher Bernadette lapunknak elmondta, hogy a Göcseji Tudásközpont és a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében az eredetileg meghirdetett három turnust a nagy érdeklődésre tekintettel egy negyedikkel kellett kiegészíteni, s a sikert fémjelzi az is, hogy az első csoportokból több gyerkőc kikönyörögte odahaza, hogy a következőben is részt vehessen. A kézműves foglalkozások mellett kedden és pénteken megismerkedhettek a piaci forgataggal is, a gyermekek felügyeletében segítettek a közösségi szolgálatra jelentkező középiskolás diákok.

Németh Dezső számára legkedvesebb gyermekrajzzal
Forrás: Fincza Zsuzsa

Takács Zoltánné az Izsák iskolás Kozma Rékával, aki az általa készített párnát mutatja
Forrás: Fincza Zsuzsa

Németh Dezső fafaragó iparművész elárulta, hogy az első napokban rajzaik segítségével felmérték a gyermekek érdeklődését, annak megfelelően egyénileg foglalkoztak velük, hagyták őket kibontakozni, hogy alkotásaikkal klisék helyett saját gondolataikat fejezhessék ki. Takács Zoltánné, a kézműves egyesület tagja táborvezetőként a sokszínű, változatos kézműves elfoglaltságokról szólt, amelyekkel sikerrel keltették fel a gyermekek érdeklődését és kötötték le a figyelmét: nemezeltek, agyagoztak, varrtak, ékszert és drótszobrokat, bőrdíszműveket készítettek, festettek papírra, kőre, fára.

Forrás: Fincza Zsuzsa

A kiállítás augusztus 26-ig várja az érdeklődőket, után hazaviszik alkotásaikat a gyerekek. Terveik szerint a Göcseji Tudásközpontban a napközis táborokat jövőre is megtartják, addig is a nagy érdeklődésre tekintettel október 31-től november 4-ig a tanítási szünetben őszi napközis kreatív kézműves tábor szerveznek. 

A táborozó gyermekek bemutathatták alkotásaikat testvéreiknek, szüleiknek
Forrás: Fincza Zsuzsa

Káli Annamária óvónőt a drótból és gyöngyből készült figurákhoz fűzik a legszebb emlékek
Forrás: Fincza Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában