Zajlik a felújítás

2022.08.11. 12:25

Járdát aszfaltoznak Szécsiszigeten

Szécsiszigeten a Deák utcában mindkét oldalon folyik a járda aszfaltozása. A munkálatok a tervek szerint jövő héten be is fejeződnek.

Korosa Titanilla

A Deák utcában az út mindkét oldalán felújítják a járdát Fotó: A szerző

- Településünk fejlesztése, ezen belül az önkormányzati tulajdonú utak és járdák rendben tartása, felújítása kiemelt feladatunk - mondta Nagy István polgármester. - Természetesen az itt élők életminőségének javítása és a növekvő idegenforgalom érdekében is fontos mindez, hiszen a jövőt erre építjük, szükséges a fennmaradás és a fejlesztések érdekében. A mostani felújítás a Deák utcában történik, ahol a falu lakóinak fele él, ezért is fontos mérföldkő ez a beruházás. Az út mindkét oldalán megújul a járda mintegy 860 méter hosszban. Az alapozást követően a kivitelező munkatársai kiépítették a betonszegélyt, majd aszfaltterítékkel látják el a szakaszt. A munkák költsége 20 millió forint, melyből a Belügyminisztérium feladatellátást szolgáló nyertes pályázatából 17 millió forint áll rendelkezésre, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból biztosítja. A kivitelező cég lehetőséget adott a lakók számára, hogy aki szeretné a hídját, a kocsibejáróját felújíttatni, aszfaltoztatni, vagy leköveztetni, az megteheti. Az ott élők egyharmada élt ezzel a lehetőséggel.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a beruházással komoly előrelépést tesznek, hiszen a település út- és járdahálózatának így már közel kétharmada megújul. A további felújítások elvégzéséhez pedig már nyújtottak be pályázatokat. 

- Tervezzük még a Rákóczi utcában a további járdafelújítást, itt az egyik oldal már elkészült, de a másik még visszavan - folytatta. - Erre a Magyar falu programban pályáztunk, még elbírálás alatt van az igényünk. Ha a pályázat sikeres lesz és elkészülünk a munkával, akkor a járdahálózat teljesen megújul. Egy másik, belügyminisztériumi pályázatot pedig a Deák utca újabb, meghosszabbított részének felújítására adtuk be, illetve a kastély előtti szakaszon is elmaradt egy 60-70 méteres rész felújítása, amit még szükséges lenne leaszfaltozni. 

A polgármester hozzátette, hogy a falu főútja és a Kerkateskánd-Szécsisziget összekötő út felújításáért is tettek már lépéseket, egyeztettek az illetékesekkel, de ezek a Magyar Közút fenntartásában vannak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában