Sokféle programmal

2022.08.01. 13:00

Blankával, a terápiás kutyával is megismerkedtek a rédicsi gyerektábor résztvevői

Az elmúlt hétre napközis tábort szervezett az önkormányzat a helyi gyerekeknek. A tábor központja a helyi Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház volt.

Korosa Titanilla

Gróf Krisztián és Blanka, a terápiás kutya a gyerekekkel

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Soós Endréné, Rédics polgármestere elmondta, hogy második alkalommal hirdették meg a tábort, ezzel a szülőknek igyekeznek segíteni, hiszen itt biztosítottak a gyerekeknek felügyeletet. A táborban napi háromszori étkezést is biztosítottak, a költségekhez a családok is hozzájárultak. A foglalkozásokat a helyi védőnő, a családsegítő , illetve a közművelődési szakember szervezték és tartották meg, illetve az önkormányzat nyári diákmunkása is segítségükre volt.

Az egyhetes táborban kosárfonás, kézműves és sportfoglalkozások, palacsinta sütés és hetési kerékpártúra is várta a gyermekeket. A talán legnépszerűbb program szerdán Blanka, a terápiás kutya látogatása volt, aki Gróf Krisztiánnal érkezett együtt a Zalai Kutyasuliból. A résztvevők érdekes információkkal gazdagodtak a kutyákról, a terápiás kutyákról, valamint gyakorlatokat is végeztek a kutyussal, aki nagyon készségesen állt szolgálatban a gyerekek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában