A főváros a legdrágább

2022.07.02. 11:00

Vidéken drasztikusabban emelkednek az albérletárak

A fővárosban átlagosan 7,5 százalékkal nőttek az albérletárak egy év alatt, de a nagyobb vidéki városokban még ezt is meghaladta az emelkedés üteme.

ZH

Az Otthon Centrum legfrissebb mérései szerint a budapesti VI. kerületben már negyedmillióhoz közelít az albérletár átlagos értéke. Továbbra is a nagyobb panelek a legolcsóbb bérlemények. „A fővárosban a téglalakások átlagos havi bérleti díja 7,5 százalékos emelkedés után 182 ezer forintra nőtt idén” – összegezte az Otthon Centrum elemzési vezetője az albérletpiac egyéves árváltozásait. Soóki-Tóth Gábor elmondta, a legnagyobb vidéki városokban 111 ezer forintos átlagáron lehetett lakást bérelni, ami ugyan a budapesti ár alatt maradt, de az év első öt hónapjában mért 8,5 százalékos emelkedés egy százalékkal már meghaladta a budapesti értéket. Ez azt jelenti, hogy vidéken, ha kicsivel is, de a növekedés üteme magasabb volt, mint a fővárosban. 
Az idei bérbeadások alapján a főváros VI. kerülete a legdrágább az országban, itt átlagosan 230 ezer forintos havi díjjal kell számolnia a bérlőnek. A vidéki megyei jogú városok esetében Győr és Kecskemét a legdrágább, átlagosan 125 ezer forint a havi bérleti díj. A többi 100 ezer főnél népesebb városban kicsivel 100 ezer forint felett alakult ez az érték. 
Az egyszobás lakásokért 75 ezer, a kétszobásokért 100 ezer, háromszobásokért átlagosan 168 ezer forintot kértek a bérbeadók.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában