Egervári Kastély Színház

2022.07.14. 09:30

Telt házas egervári színházi esték

Június 17-én kezdődött idén a hagyományos Egervári Kastély Színház programja, mely idén a Turay Ida Színház jóvoltából nyolc darabot kínált a közönségnek.

ZH

Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó a Bakancslistában

A 2022-es sikert fémjelzi, hogy 5300 néző látogatta a romantikus várbéli környezetben előadott színműveket, az időjárás sem zavarta meg a teátrumi élvezeteket, minden a várkastély csapatát és a Hevesi Sándor Színház szervezői dicséri, mondta lapunknak Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere.
– Községünk számára egy az egy hónap szinte a legfontosabb időszak az esztendőben, hiszen ide költözik a hazai kulturális kínálat egyik profi színháza, amelyet a törzsközönség mindig nagyon vár, de messzebbről érkező vendégeink is vannak, idén például szegediekkel, tatabányaiakkal találkozhattam a színházi estéken - tette hozzá a település vezetője, aki Darvasi Ilonával, a Turay Színház igazgatójával és Nagy Bálint országgyűlési képviselővel nyitotta meg az idei szezont. 

A június 17-től, július 9-ig tartó nyári színház repertoárját, ahogy minden évben, a zalai szervezők bevonásával alakította ki a fővárosi társulat, amely nyaranta az ország számos pontjára elviszi a darabjait, sőt, itt Egerváron játszottak olyan vígjátékot, amit még a budapesti közönség sem látott, a zalai különleges helyszínen volt az előbemutató. 

Gyerkó Gábor, Darvasi Ilona és Nagy Bálint a megnyitón
Forrás: Egervári Önkormányzat

A szezon az Egerek című musicallal indult június közepén. Mikó István szerzőként és főszereplőként is részese a darabnak, amelyet Kovács András Ferenc költő a Macskák nyomán írt. A Budapesten szeptemberben mutatja be a Turay Ida Színház.
A Topolcsányi Laura által írt Bakancslistával is a zalai közönséget kényeztette a társulat, a kétszemélyes vígjátékot októberben tűzi műsorra „odahaza” a színház. Itt július 2-án játszotta két neves színművésznő, Bencze Ilona (Érdemes művész, Jászai-díjas) és Hűvölsvölgyi Ildikó (Kossuth-díjas) az időotthonba került, eltérő habitusú dívák életét bemutató, Szerednyei Béla által rendezett komédiát. 
Egervár közönsége láthatta a Férfiak a fejükre estek, a Segítség, én vagyok a feleségem!, a Rocknagyi, a Fergeteges látogatás, a Karnyóné és az Úrilány szobát keres című  előadásokat. 
A szervezők pedig már a jövő évad tervein dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában