Közlekedési változásokra is számítani kell

2022.07.28. 11:30

Hétfőn vezetékrekonstrukció indul Zalaegerszegen, a Rákóczi úton

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. beruházásában folytatódik Zalaegerszeg belvárosában a gázelosztó vezetékek rekonstrukciója.

ZH

Forrás: Illusztráció/Fehér Márk

A cég közlése szerint a beruházás következő lépéseként a Rákóczi Ferenc utcában a Kert és a Könyök utca közti szakaszon a kis- és középnyomású gázelosztó vezetékek cseréje történik meg. A munkálatok a tervek szerint hétfőn, augusztus 1-jén kezdődnek, és várhatóan szeptember elején fejeződnek be. A közműrekonstrukcióval érintett területen dolgozó szakemberek biztonsága és a közlekedés fenntartása érdekében sebességkorlátozásra, félpályás útlezárásokra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell készülniük.

Térképen a munkálatokkal érintett terület

A vezetékcsere a Rákóczi Ferenc utcában több ütemben történik meg, az elkészült szakaszokon a felbontott útburkolatot ideiglenesen helyreállítják a félpályás útzár áthelyezésével. Az ideiglenesen helyreállított szakaszokon sebességkorlátozás lesz érvényben.  A felbontással érintett útszakaszok végleges helyreállítása pedig később történik meg, akkor is forgalomkorlátozásokat vezetnek majd be.

A munkálatok miatt hosszabb menetidőre és torlódásokra lehet számítani, ezért aki teheti, kerülőutat válasszon.

A gázelosztó vezetékek rekonstrukciója alatt a földgázszolgáltatást biztosítják, mindössze az átkötések idején lesznek rövidebb szünetek.  Ezek időpontjáról a gázszolgáltató időben értesíteni fogja az érintetteket.

Az E.ON szakemberei kérik, hogy a munkaterület környezetében a dolgozók és a saját biztonsága érdekében mindenki fokozott óvatossággal, a megváltozott forgalmi rend figyelembevételével közlekedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában