Díszpolgárt is avattak

2022.07.05. 13:00

Falunapot rendeztek Bocföldén

Az elmúlt hétvégén szombaton rendeztek falunapot a településen. A rendezvényen több szórakoztató program is várta az érdeklődőket, a nap folyamán a falu legifjabb tagjait pedig polgárrá fogadták.

Korosa Titanilla

A település legifjabb lakóit polgárrá fogadták, a képen szüleikkel, balról Vigh László, mellette hátul Heller Józsefné, középen Bakos Sándor, mellette Rákosáné Vizsy Andrea alpolgármester

Bakos Sándor polgármester tájékoztatása szerint jó hangulatban telt a nap, sok látogató választotta ezt a rendezvényt. A helyi sportpályán főzőversennyel indult a falunap, melyre 16 csapat jelentkezett, a nevezőknek csülökből kellett étket készíteniük. A kulturális műsorban fellépett a helyi Ciklámen gyermek néptánccsoport, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, Pál Dénes énekes, este pedig Holdosi Gellért zenélt a bálban. De még ezt megelőzően köszöntötték - első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal - a településen 2021-ben, illetve 2022-ben eddig megszületett kisgyermekeket, akik 9-en voltak és most ünnepélyesen Bocfölde polgáraivá váltak. A faluban egyébként közel 100-an járnak az iskolába, 30-an az óvodába, jövőre pedig - a védőnők jelenlegi adatai alapján - legalább 17 újszülöttet köszönthetnek majd. 

Emellett díszpolgári cím adományozására is sor került, a falu történetében harmadik alkalommal. Most Heller Józsefné kapta a kitüntető címet, aki hosszú éveken át végzett kiemelkedő társadalmi és kulturális munkát.  

A falunapon Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is köszöntötte az ünneplőket a polgármester mellett. A politikus örömét fejezte ki az újszülöttek köszöntése kapcsán, amit jó kezdeményezésnek nevezett. Kiemelte, hogy Bocfölde egy dinamikusan fejlődő település, ahol emelkedik a lakosság száma.

A nap további részében Bede Róbert mesterszakács és Szőke András színész, rendező közös élményfőzését élvezhette a közönség, akik nem kevés humorral spékelték meg a programot. A jó hangulatú főzés végén az elkészített ételeket közel 60-an kóstolták meg. Ezután tartották meg a főzőverseny eredményhirdetését, az elkészített csülökételeket Bede Róbert, Szőke András és bocföldei Németh Csaba, a nemesnépi Abbázia Hotel séfje értékelték. Kreatív megoldásokkal ízletes fogások kerültek a tányérokba, nehéz volt a zsűri helyzete, mikor a legjobbat kellett kiválasztani. Végül a szomszédos Csatár csapatát hirdették ki győztesnek, hozzájuk került a vándor fakanál, és azt kapták feladatul a polgármestertől, hogy legalább egy rendezvényen főzzenek majd a faluban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában