Nyári tábor

2022.07.18. 14:00

Egyre népszerűbb a napközis tábor – Kirándulnak, strandolnak és sportolnak minden héten

Évről évre egyre többen veszik igénybe a nyári napközbeni ellátást, aminek az Apáczai Művelődési Központ ad helyet. Idén június 20-án kezdődött a tábor 120 fővel, s egészen augusztus 12-ig fogadják a zalaegerszegi és környékbeli gyerekeket.

Mozsár Eszter

Forrás: Fehér Márk

A hétfői nap mindig az ismerkedésé, ilyenkor derül ki, hogy a fiatalok milyen gyorsan szereznek új barátokat vagy már eleve jó ismerősként találkoznak egymással. Ottjártunkkor a reggeli után azonnal birtokba vették az aulában kialakított játszóteret, és láthatóan népszerű a trambulin, a csocsó, illetve a pingpong.

- Az utóbbi években már a tanév végét követő héten elkezdtük az ellátást, mivel nagyon nagy igény van a szülők részéről erre – tájékoztatta lapunkat Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes. - Egyetlen évet kivéve mindig itt vagyunk, itt kedvezőek az adottságok ahhoz, hogy lefoglaljuk a 6-16 éves korosztályt. Minden turnusban új a táborvezető és mások a felülegyelő pedagógusok, tehát hétfőnként megismerkedünk egymással. Ilyenkor a Gyermekjóléti- és Családsegítő Intézet délelőtt játékos sportnapot szervez. Keddenként és csütörtökönként az Aquacitybe megyünk, szerdánként az alsóerdei kalandparkban töltjük az időt, ahol az ingyenesen igénybe vehető részen játszunk. Pénteken az Art moziba látogatunk, a hetet pedig jazz dance foglalkozás és légvárazás zárja. Azokban az időszakokban, amikor nem tervezett program van, a gyerekek szabadon töltik az idejüket akár kézműves játszóházban, a tornateremben vagy az aulában.

A táborba folyamatosan várják a jelentkezőket, egyetlen feltétel, hogy a heti, azaz a napi háromszori étkezést befizessék. Ez a családoknak gyerekenként egy turnusnál 7300 forintot jelent. Ebből is látszik, hogy sokak számára ez a legkedvezőbb megoldás a nyári felügyeletre, mondta az igazgatóhelyettes. Idén a legtöbben a 7-8 éves korosztályból kerültek ki, s volt olyan hét, amikor 150 főt regisztráltak. Általában 6-7 pedagógus felügyel, valamint diákmunkások segítenek még mellettük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában